אפרת לא קבלה מחמאות בילדותה, עד שיום אחד הכל השתנה... סיפור מרגש על כוחה של מילה
500 ג"ר גבינה לבנה 5%
250 ג"ר גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
4 כפות קורנפלור
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
6 ביצים מופרדות M בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת
2 כפות אבקת סוכר
1. מחממים תנור ל 180.
2. בקערה גדולה טורפים את הגבינות עם השמנת החמוצה. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת הפודינג ומערבבים. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
3. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים לקצף רך אך יציב.
4. מוסיפים חצי מהקצף לתערובת ובתנועות קיפול מערבבים בין השניים. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים עד שנבלע כליל בבלילה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה ("24), ומכניסים לתנור לעשר דקות. מנמיכים חום ל-160 לעוד ארבעים דקות. בסיום האפייה משאירים את העוגה להצטנן בתנור כבוי.
6. לציפוי מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר, מורחים על העוגה הקרה ומכניסים למקרר.
בתאבון וחג שמח!